Tyler Residence Renovation

Enhancing the functionality and use of the space indoors with a traditionally inspired yet modern exterior appeal.

View MoreLess

The Tylers, one of El Dorado’s longest-standing clients, has recently brought Eldo back to conduct a three-part renovation on their historic Tudor-style house. As part of the reno, Eldo proposed replacing the kitchen window with a larger window, extending the upwards, into the master bath as a connection to the second-floor dormer. This then allowing for increased ventilation and natural light. A louver system is designed to address the overheating problem, allowing the winter sun in and blocking the summer sun out. With replacing what was originally a tudor style window in the master bath with a much larger one, the style of the exterior of the house was changed dramatically. In response to this, Eldo not only adjusted the shape of the window to fit with the style of the house, but also made use of a tudor-inspired dazzle screen to protect the bathroom from excessive heat gain while also better compilmenting the exterior of the house.
  • On-going
  • Architect
  • Leawood, KS
  • 700 SF

Client

  • Victor & Julie Tyler

Eldo Team

  • Principal: David Dowell, AIA
  • Project Architect: Ted Arendes, RA

Related

20th Street Streetscape
Botwin Building
Broadway Overpass
Calgary UEP Public Art Master Plan
Crossroads Hotel